Suikerziekte

Ten gevolge van suikerziekte kunnen er beschadigingen optreden binnenin het oog.

Diabetische retinopathie

Als uw lichaam te weinig of geen insuline aanmaakt, is uw bloedsuikerspiegel uit balans. Dat is diabetes  of suikerziekte. Als u suikerziekte heeft, bent u vaak moe, heeft u veel dorst en moet u ook vaak plassen.

Minder goed zien

Als u diabetes heeft, ontwikkelt u ook klachten op het gebied van uw zicht. Een wisselende bloedsuikerspiegel geeft in de meeste gevallen wisselend zicht door visusschommelingen en refractieveranderingen. U kunt ook last krijgen van droge ogen en op lange termijn kunt u zelfs problemen ontwikkelen met uw netvlies. Tevens verhoogt diabetes de kans op het verkrijgen van staar(cataract) en glaucoom. Daarom dient u jaarlijks uw netvlies te laten controleren. Dat kan bij uw oogarts, maar ook door een van onze optometristen.

Oogonderzoek diabetes

Tijdens een oogonderzoek diabetes bekijken wij de gezondheid van uw ogen. We meten de visus en controleren de sterkte, daarna beoordelen we het hoornvlies, de iris, de ooglens en het netvlies. Tevens maken wij een OCT scan van de macula (gele vlek). Zijn er afwijkingen gezien dan kunnen wij u doorverwijzen naar een oogarts als dat nodig is.