Online afspraak inplannen

Kies uw filiaal

Orthoptie

Onze orthoptist is gespecialiseerd in het oogonderzoek bij kinderen en in de samenwerking tussen de ogen bij kinderen en volwassenen.

Orthoptie

Onze orthoptist kijkt naar de samenwerking tussen de ogen bij volwassenen en kinderen. Daarnaast kan onze orthoptist de ogen meten van kinderen onder de 12 jaar en wordt ook meteen gekeken naar de gezondheid van de ogen. De meting wordt gedaan met behulp van een druppel, die zorgt dat de ogen niet meer kunnen scherpstellen. Op deze manier kan de juiste sterkte bepaald worden. U kunt bij onze orthoptist terecht voor onderstaande klachten en problemen:

• Scheelzien
• Dubbelzien
• Lui oog (amblyopie)
• Oogbewegingsstoornissen
• Specifieke hoofdpijnklachten
• Leesklachten
 

Druppelen bij BvdH

Het druppelonderzoek wordt gedaan om de sterkte van een bril goed te kunnen bepalen. Op een jonge leeftijd is een normale oogmeting niet betrouwbaar omdat de ogen zichzelf kunnen aanpassen. De druppels zorgen ervoor dat de ogen niet meer kunnen scherpstellen (accommoderen), het oog wordt gedwongen te ontspannen. Door middel van het druppel onderzoek kan de maximale sterkte worden gemeten bij kinderen en jongvolwassenen.
 
De druppels zorgen voor tijdelijk minder zicht, met name voor nabij. U krijgt grote pupillen waardoor u meer last kan krijgen van het licht. Wij adviseren een zonnebril of pet te dragen na het onderzoek.

Houdt er rekening mee dat u zelf niet kunt autorijden.

Tevens is onze orthoptist ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Oefenen met de stippellat

Het is mogelijk de samenwerking van je ogen te trainen, de convergentie (het naar binnen draaien) van beiden ogen kan je hiermee oefenen. Download hiervoor het oefenvel en volg de stappen hierop aangegeven.