Online afspraak inplannen

Kies uw filiaal

Optometrist

Onze optometristen onderzoeken met gespecialiseerde apparatuur de gezondheid van uw ogen tijdens een ooggezondheidsonderzoek.

Optometrist

Huisartsen in West-Brabant kunnen patiënten met laagcomplexe (eenvoudige) oogklachten sinds kort doorverwijzen naar een optometrist in de regio. Dit biedt u als patiënt diverse voordelen: u wordt sneller geholpen, kunt dichter bij huis terecht en behoudt uw eigen risico. Bovendien nemen onnodige verwijzingen naar de oogarts in het ziekenhuis af, waardoor de wachtlijst krimpt en de oogarts meer tijd heeft voor complexe oogklachten.

Het project ‘Anderhalvelijnszorg Optometrie’ is een gezamenlijk initiatief van het Bravis ziekenhuis, Huisartsen Coöperatie West-Brabant (HCWB) en de vijf optiekzaken, waaronder Ben van der Heiden.

Wilt u meer weten? Lees dan hier verder.

Onze optometristen bekijken de gezondheid van uw oog door middel van een ooggezondheidsonderzoek.
Door middel van dit onderzoek kunnen eventuele oogproblemen tijdig gedetecteerd worden en kunnen we adequaat handelen bij veranderingen.

Al onze optometristen zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.


 

APK voor uw ogen

Goed zicht is belangrijk. Verlies van gezichtsvermogen kan vaak worden voorkomen als een oogaandoening in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt en behandeld. Daarom is het van belang regelmatig je ooggezondheid te laten controleren en problemen tijdig te signaleren. Dit kan met het ooggezondheidsonderzoek.

Onze optometristen kunnen de ogen speciaal onderzoeken op gezondheid wanneer u twijfelt over:

• Staar
• Verhoogde oogdruk / Glaucoom
• Macula Degeneratie
• Suikerziekte / Diabetes
• Droge ogen

Ook als er geen klachten zijn is een ooggezondheidsonderzoek geen overbodige luxe. Preventief onderzoek is erg waardevol om bepaalde problemen tijdig te detecteren. Helemaal wanneer u boven de 40 bent, omdat ogen veranderen op latere leeftijd. Het is ook belangrijk om uw ogen te laten controleren wanneer één of meerdere oogziektes in de familie voorkomen.

Mocht u een ooggezondheidsonderzoek willen dan kunt u een afspraak maken bij een van onze optometristen.