Online afspraak inplannen

Kies uw filiaal

Zorg goed voor uw ogen

Wie zorgt er goed voor zijn ogen? Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer.

MyopieTherapie / bijziendheid reductie

Wil je het risico van hoge sterkte vermijden? Let dan op deze punten:

•  Sterkteverloop: loopt de sterkte op jonge leeftijd (vanaf 8 jaar) snel op?
•  Erfelijkheid: zijn je ouders ook bijziend?
•  Leefpatroon: door veel computergebruik of gamen op jonge leeftijd ontwikkel je bijziendheid. De 20-20-2 regel is belangrijk.

Myopie therapie (remmen van de bijziendheid) is in het geval van bovenstaande punten een verstandig besluit. Het verminderen van bijziendheid is gezonder voor je ogen en je kijkt daardoor beter.
De 20-20-2 regel is erg belangrijk om aan te houden:
-na 20 minuten achtereenvolgend nabijwerk (dichtbij werken op een scherm) is het belangrijk om
-20 seconden rust aan je ogen te geven (door in de verte te kijken). En
-2 uur per dag buiten actief te zijn. Je ogen passen zich daardoor beter aan aan wisselende omstandigheden.
Er is geen medicijn tegen bijziendheid maar deze therapie remt de achteruitgang. Je levenstyle aanpassen met de 20-20-2 regel is de meest effectieve manier om bijziendheid te remmen. Oogdruppels via de oogarts is een optie. Maar met speciale lenzen of MiYOSMART glazen gaan de ogen minder achteruit zonder bijwerkingen.
We kunnen de MyopieTherapie heel mooi volgen met de Miah. Dit apparaat geeft een persoonlijke curve weer van de ontwikkeling van het oog.  
Maak een afspraak om te bekijken of lenzen of glazen voor jouw ogen kunnen helpen.

Tijdens de afspraak kunnen we je uitgebreid informeren over dit onderwerp. Ook kun je kijken op de landelijke website: www.ikkijkverder.nl voor meer achtergrondinformatie.