Online afspraak inplannen

Kies uw filiaal

Oogzorg

U heeft twee ogen waar u zorgvuldig mee om wilt gaan. Oogaandoeningen kunnen geleidelijk ontstaan. Hoe eerder ze geconstateerd worden, hoe groter de kans dat we schade voorkomen. Maak een afspraak bij onze optometrist of orthoptist.

Oogzorg

Wie voert het onderzoek uit?
Het oogonderzoek wordt uitgevoerd door onze optometrist of orthoptist. Zij zijn oogspecialisten op HBO niveau die naast oogafwijkingen ook kunnen controleren op oogziektes. Moeten je ogen verder onderzocht of behandeld worden? Dan verwijzen zij u door naar de oogarts.

Ik heb geen oogklachten. Is zo'n onderzoek wel nodig?
Het is altijd goed om regelmatig te checken of uw bril en/of contactlenzen nog het best mogelijke zicht geven. Net zoals je zicht geleidelijk kan afnemen, verlopen ook veel oogaandoeningen onopgemerkt. Hoe eerder ze geconstateerd worden, hoe groter de kans dat we schade voorkomen. Het is eigenlijk vergelijkbaar met de halfjaar gebitscontrole.

Doet het pijn?
Gelukkig niet. Houd er wel rekening mee dat je ogen gedruppeld kunnen worden waardoor je tijdelijk wazig kunt zien en je pupillen worden vergroot. je ogen zijn dan tijdelijk gevoelig voor licht. Het is handig als je een zonnebril of pet meeneemt en niet zelf terug hoeft te rijden. 

Optometrie

Je zicht is enorm belangrijk. Kun je naast slapen ook maar één activiteit verzinnen waarbij je je ogen niet gebruikt? Zet daarom regelmatig een oogcontrole op je to-do list!
Een oogcontrole waarbij gescreend wordt op aandoeningen, noemen we een optometrisch onderzoek. Voor iedereen nuttig en aanbevolen als je boven de 45 bent, diabetes hebt of als oogaandoeningen in de familie voorkomen.
Om de gezondheid van het oog in kaart te brengen maken we gebruik van een OCT apparaat. Hiermee maken we een scan van de lagen van het netvlies om te bepalen of er afwijkingen te zien zijn.

Meer informatie

Orthoptie

Onze orthoptist kijkt naar de samenwerking tussen de ogen bij volwassenen en kinderen. Daarnaast kan onze orthoptist de ogen meten van kinderen onder de 12 jaar en wordt ook meteen gekeken naar de gezondheid van de ogen. De meting wordt gedaan met behulp van een druppel, die zorgt dat de ogen niet meer kunnen scherpstellen. Op deze manier kan de juiste sterkte bepaald worden.

Meer informatie