Online afspraak inplannen

Kies uw filiaal

Ultiem maatwerk

Een maatpak en een confectiepak kunnen allebei passen, maar een maatpak zit toch echt iets lekkerder. Dat is logisch, want het is speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit is ook
het principe van maatwerklenzen.

Wat betekent maatwerk?

Er is een verschil tussen zogenaamde standaard lenzen en lenzen op maat. Disposable lenzen worden in groten getale gemaakt. Er worden per keer erg veel lenzen van hetzelfde model en dezelfde sterkte geproduceerd. Vervolgens wordt er gekeken welke lens het beste past op jouw oog.

Bij maatwerk lenzen redeneren we precies andersom. Elk oog is uniek. Een oog wordt eerst helemaal in kaart gebracht. Op basis van meer dan 100.000 meetpunten worden zowel de sterkte, de bolling als de diameter van jouw ogen bepaald.

Op basis van die gegevens produceren we vervolgens een set lenzen. Ultiem maatwerk, alleen geschikt voor jouw ogen.

Verschillende materialen en typen

Met maatwerk lenzen zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos en is er altijd een oplossing voor jou unieke ogen. Zachte materialen zoals siliconen, vormvaste materialen zoals RGP- (harde), nacht- of hybride lenzen, welke een combinatie van vormstabiel en zacht zijn. Of de reden nou een te hoge sterkte of cilinder is, er een leesgedeelte gecombineerd moet worden of de oogvorm afwijkt van een gemiddelde of dat er bijzonderheden zijn met bijvoorbeeld een medische indicatie.

Waarom kiezen voor maatwerk?

Dé voordelen van maatwerk zijn de perfecte passing en het meest zuivere zicht, combineerbaar met alles sterktes, ook met leesgedeeltes. Doordat lenzen speciaal voor jouw ogen worden gemaakt, passen ze perfect. Dat zorgt voor comfort: de lenzen bewegen niet te veel en niet te weinig.

Kiezen voor maatwerk is dus kiezen voor écht maatwerk. Standaard lenzen zijn nou eenmaal standaard. Ze passen op het gemiddelde oog, maar zijn daardoor lang niet voor iedereen geschikt. Dan is maatwerk noodzakelijk. Gelukkig is dat ook meteen de beste optie.

Bij zowel aanmeten en het produceren van maatwerk lenzen wordt gezorgd dat de passing en kwaliteit uitzonderlijk zijn. Dat maakt maatwerk zo bijzonder.