Alle soorten lenzen

Er is een geschikte contactlens voor elke levensstijl,
laat ons u adviseren.

Scherp zonder bril

Contactlenzen, zijn net als brillen een hulpmiddel om zichtafwijkingen te corrigeren. Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor lenzen ipv. een bril. Zo kan het bij bepaalde sporten onhandig zijn om een bril te dragen, maar ook het esthetisch effect is een belangrijke reden voor veel mensen.

De meest voorkomende en gedragen contactlenzen, zijn harde en zachte contactlenzen. Harde of vormstabiele contactlenzen zijn zuurstofdoorlatende gebogen schijfjes met een diameter van ca. 9 mm. Ze volgen zo nauwkeurig mogelijk de vorm van het oog. Zachte contactlenzen zijn groter en nemen vocht op. Deze lens is erg soepel en laat zowel traanvocht als zuurstof door. Daarnaast zijn er gekleurde, cilindrische en bifocale contactlenzen.

Uw activiteiten zeggen veel over wie u bent. Als we u een contactlens adviseren, dan kijken we niet alleen naar uw ogen. We kijken ook naar andere belangrijke gegevens zoals: hoe draagt u uw lenzen en wat is uw levensstijl? Er is een geschikte contactlens voor elke levensstijl. We kunnen u helpen een lens te vinden die bij uw levensstijl past.