Hulpmiddelen

Hoorhulpmiddelen kunnen geluid versterken, filteren of bewerken. Dit kan in allerlei situaties helpen om beter te horen. Bijvoorbeeld:
  • In gesprekken.
  • Bij lezingen of presentaties.
  • Bij het luisteren naar radio of televisie (ringleiding, FM of Infrarood).
  • Bij telefoongesprekken (aangepaste telefoon, accessoires bij een bestaande telefoon).
  • Bij bijeenkomsten in een onrustige omgeving, bijvoorbeeld op het werk of school.   
  • Om de wekker, deurbel enzovoort te horen.

Ringleidingsystemen

Veel openbare gebouwen en schouwburgen maken gebruik van een ringleiding. Maar ook voor thuis kan een ringleiding gemakkelijk zijn. Een ringleiding zendt een signaal uit naar uw hoortoestel. Hierdoor kunt u overal in huis draadloos naar uw tv of radio luisteren. Dan kan je hier wat typen.

Wek- en waarschuwingssystemen

Geluiden kunnen ons waarschuwen: u moet opstaan, de bel of telefoon gaat, of misschien gaat er een alarm af. Als u de geluiden niet goed hoort, dan kunnen die geluiden eenvoudig vervangen worden door lichtflitsen of trillingen. In ons assortiment hebben we onder andere wekkers voor thuis en op reis, deurbelzenders, alarmzenders, babyfoons, brandmelders en draagbare trilontvangers. 

FM-Systemen

Heeft u problemen met het verstaan in lawaai, bijv. in een restaurant of op en feestje of met het bijwonen van een vergadering of het volgen ven een lezing, dan is een FM-systeem iets voor u.
De geluidskwaliteit is aanzienlijk beter en het is draadloos. Het systeem bestaat meestal uit een ontvanger in combinatie met een handmicrofoon die eventueel ook nog aan te sluiten is op uw TV of telefoon.

Telefoons

Als u iemand persoonlijk spreekt dan kunnen de gezichtsuitdrukking en gebaren het gesprek vergemakkelijken. Bij telefoongesprekken mist u die, waardoor het gesprek soms niet helemaal te volgen is. Onze telefoons helpen het geluid te versterken.

Hoofdtelefoons

Als u het geluid van uw tv of radio steeds harder moet zetten, om het te kunnen volgen, dan is een draadloze hoofdtelefoon wellicht iets voor u. U plaatst het zendertje in de hoofdtelefoonuitgang van uw tv of radio en de draadloze hoofdtelefoon ontvangt het geluid.
Er is een uitvoering met Infra Rood of FM.
Dragers van hoortoestellen kunnen vaak zelfs nog makkelijker gebruik maken van een dergelijk systeem.
Voor deze hulpmiddelen bestaat er veelal een mogelijkheid dat u aanspraak kunt maken op vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Tevens zijn er ook nog hulpmiddelen die u op de werkvloer kan gebruiken en via de werkgever vergoed kunnen worden.