Hoortoestel in 4 stappen

1. Hoortest

Uw bezoek begint met een intake. Hierin worden uw eventuele klachten en levensstijl besproken. Alles wat voor u van belang is wordt doorgenomen. Daarna volgt de hoortest, waarna we de gehoorgangen zullen inspecteren. Als triage audicien verwijzen wij u als nodig door naar een KNO-arts of het Audiologisch Centrum. Indien u al in een bezit bent van een recept is dit uiteraard niet nodig. Mocht u aansluitend een proef willen beginnen met hoortoestellen kunnen we een keuze maken voor uw hooroplossing op maat.

2. Keuze van uw hoortoestel

Eerst overleggen we samen met u of u een hoortoestel uit het zogenaamde ZN-Protocol of uit het vrije keuze systeem wilt kiezen. Bij keuze van het ZN-Protocol dient u een vragenlijst in te vullen, die samen met het gehoorverlies de keuze en prijs van het hoortoestel bepaald. Afhankelijk van deze uitkomst en uw zorgverzekeraar weet u meteen wat de uiteindelijke kosten zijn.
Wilt u liever een eigen vrije keuze van hoortoestellen, dan lichten wij u uitgebreid voor over de technische verschillen, designs en mogelijkheden.
Aansluitend worden de hoortoestellen en eventuele bednodigdheden voor u besteld.

3. De proefperiode

Als uw hoortoestellen binnen zijn, worden deze met behulp van de computer op uw gehoor ingesteld en de werking uitgelegd. Tijdens de proeftijd worden een aantal afspraken gemaakt voor het optimaal afstellen van de toestellen. Ook krijgt u instructies over de werking en het onderhoud van de toestellen.
Afhankelijk van resultaat en wensen kan er een ander type toestel vrijblijvend geprobeerd worden.
De totale proeftijd duurt gemiddeld 2 maanden en is volledig vrijblijvend.

4. Definitieve aanschaf en service

Pas als u volledig tevreden bent met de toestellen gaat u over tot de definitieve aanschaf. In enkele gevallen is aanvullende controle bij de KNO-arts of het Audiologisch centrum noodzakelijk. Wij maken de benodigde documenten in orde en regelen de vergoeding met uw zorgverzekeraar.
Voor de eigen bijdrage ontvangt u een factuur.
 
Bent u benieuwd of u nog wel voldoende hoort of is uw hoortoestel aan vervanging toe?
Wij geven u graag advies! Maak vrijblijvend een afspraak.